IB Cargo, 3 ani de creştere constantă a cifrei de afaceri

01 martie 2011, 10.33 - Afaceri   Auto

Bucureşti - 01 martie 2011 - În cei 3 ani de activitate pe piaţa de profil din România, compania de freight forwarding IB Cargo şi-a dublat cifra de afaceri, iar profitul companiei a crescut de 3 ori în 2010 faţă de 2009.

Înfiinţată în februarie 2008, printr-o investiţie comună a firmelor Interfracht din Germania şi Beyer Logistiek din Olanda, IB Cargo a avut în acelaşi an un turnover de 2.25 milioane euro, în timp ce în 2009 şi 2010 compania a înregistrat o cifra de afaceri de 3.30 milioane euro, respectiv 4.45 milioane euro. Managementul companiei prognozează pentru 2011 o creştere de 25% faţă de anul trecut, cifra de afaceri proiectată fiind de 5.50 milioane euro.

Având drept obiectiv strategic extinderea permanentă a ariei serviciilor oferite, IB Cargo a derulat pe parcursul celor 3 ani proiecte complexe, implicând o gamă largă de soluţii combinate de transport şi logistică, adaptate fiecărui tip de business. Compania oferă clienţilor săi servicii de transport maritim în regim de full container sau grupaj, transport rutier şi aerian, din orice punct de pe glob şi către orice destinaţie. Pentru anul în curs, IB Cargo va investi în optimizarea unor servicii de nişă precum cel de export maritim în regim de grupaj către Asia şi America de Nord. Un alt obiectiv important pentru anul în curs este consolidarea parteneriatelor cu forwarderi din Orientul Mijlociu, pentru extinderea ariei de acoperire pe toate continentele. IB Cargo este încă din 2008 membru al Global Logistics Network, reţea care reuneşte 368 forwarderi din 126 ţări şi 716 locaţii de pe glob. Compania este, de asemenea, membru autorizat IATA şi FIATA.

Încă din 2008, IB Cargo s-a aflat printre primii freight forwarderi din România care au mizat pe potenţialul portului Constanţa ca port de descărcare pentru mărfurile venite din Asia, cu destinaţia Europa de Sud – Est, promovând totodată această rută de transport în cadrul reţelelor de forwarderi din care face parte. Din volumele operate de companie din anul 2008 până în prezent, 95 % au avut destinaţia Constanţa - port de descărcare.

În prezent, IB Cargo deţine 3 birouri de ţară – Bucureşti, Constanţa şi Timişoara, în cadrul cărora activează 24 de angajaţi.

IB Cargo
Bucharest West Industrial Park