CardioFort - un început pentru sănătatea inimii tale

17 martie 2011, 10.29 - Sănătate   Social

Bucureşti - 17 martie 2011 - Prof. univ. dr. Eduard Apetrei Medic primar cardiolog, Doctor în ştiinţe medicale, Doctor Honoris Causa -Universitatea de Medicina Iaşi, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, va susţine o conferinţă privind utilizarea în premieră a metodei de revascularizare a inimii cu unde acustice

Afecţiunile cardiace reprezintă principala cauză de deces a românilor de vârstă medie, ateroscreloza fiind una dintre cele mai importante.

Dintre bolile cardiovasculare, cardiopatia ischemică (CI) este cea mai frecventă afectare întalnită atât în ţara noastră, cât şi la nivel mondial. Pacienţii care suferă de această afecţiune au frecvent simptome care le modifică calitatea vieţii, astfel durerea (angina) în spatele sternului, lipsa de aer la efort şi infartul miocardic sunt principalele manifestări ale cardiopatiei ischemice. Afecţiunile cardiace reprezintă o provocare majoră pentru medicul cardiolog, chirurgul cardio-vascular, dar şi pentru producătorii de aparatură medicală specializată.

Începând cu data de 23 Martie 2011 Clinica de Diagnostic Gral pune la dispoziţia pacienţilor un nou tratament non-invaziv pentru afecţiunile cardiologice, şi anume CardioFort. Revascularizarea inimii cu ajutorul undelor acustice reprezintă o nouă alternativă terapeutică a bolii coronariene, având ca scop obţinerea de vase noi (angiogeneza) la nivelul miocardului ischemic, îmbunătăţind pe aceasta cale perfuzia miocardică şi ameliorând astfel simptomatologia dureroasă specifică cardiopatiei ischemice.

Terapia se adresează în primul rând pacienţilor cu angină pectorală şi pacienţilor care au urmat un tratament maximal: intervenţii chirurgicale-Bypass, angioplastie coronariană (+/- stent). Deşi în prezent tratamentul cardiopatiei ischemice merge pe cele 3 direcţii (tratament medicamentos, angioplastia coronariană percutanată, bypass aorto-coronarian) o parte din bolnavi nu răspund la acest tratament. Terapia cardiologică – CardioFort se poate aplica la aceasta categorie de bolnavi, dar şi bolnavilor cu insuficienţă cardiacă de cauză ischemică.

Avem plăcerea să vă invităm în data de 23 Martie 2011 la sediul Clinicii de Diagnostic Gral Medical - ora 12.00 la Conferinţa de Presă susţinută de Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, consilier ştiinţific cardiologie Gral Medical.

Prezenţa participanţilor se face pe bază de invitaţie, de aceea avem rugămintea să ne confirmaţi participarea până în data de 21 Martie 2010. Conferinţa se va desfăşura într-un mediu ambiant, iar echipa Gral Medical vă va pregati surprize placute.

Detalii şi informaţii suplimentare:
Chiţan Robert, Director Promovare-Dezvoltare
Email: robert.chitan@gralmedical.ro