Şomeri din Bucureşti şi Ilfov, aşteptaţi pentru înscrierea la un curs IT gratuit

01 iulie 2011, 03.30 - IT&C   Media / Publicitate   Social

Bucureşti - 01 iulie 2011 - Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro şi Media Sat, au început înscrierile pentru un curs gratuit de IT şi pentru evaluarea competenţelor şi consiliere pentru angajare în cadrul programului „Integrare pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată, persoanelor inactive şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă” – PERSACT (ID 75855).
Programul, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se adresează şomerilor de lungă durată, persoanelor inactive şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din Bucureşti şi Ilfov, accentul fiind pus pe absolvenţii de studii medii.

Participanţii vor avea ocazia să dobândească abilităţi de bază în domeniul IT, sporindu-şi şansele de a-şi găsi un loc de muncă, şi vor beneficia de consiliere şi evaluări de competenţe, dar şi de informaţii actualizate legate de piaţa muncii în regiunea Bucureşti-Ilfov.
Cursul IT este autorizat de Consiliul Naţional de Ocupare şi Formare Profesională (CNFPA), iar cursanţii primesc, în urma examenului susţinut în faţa comisiei CNFPA, certificate recunoscute pe plan internaţional, dar şi o subvenţie.

Participanţii la program beneficiază de evaluare psihologică, de competenţe şi comportamentală, dar şi de consiliere specializată, care le vor spori şansele de angajare după încheierea programului. Ei vor fi primi şi asistenţă pentru completarea CV-urilor online, într-un portal specializat, unde sunt înscrise şi companii din Bucureşti şi Ilfov, dar vor avea şi ocazia de a participa la două burse ale locurilor de muncă.

Participând la proiect, şomerii pot face şi dovada că au urmat cursuri autorizate de recalificare, putând astfel să primească indemnizaţia de şomaj până la încheierea perioadei maxime la care au dreptul, conform legii.

Înscrierea la curs se face prin depunerea unui dosar care să conţină: Curriculum Vitae, copie a actului de identitate şi dovada calităţii pe piaţa muncii, obţinută de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Persoanele care doresc să participe la activităţile proiectului pot obţine informaţii la telefon 0318.256.100 sau 0746239185 email persact@mediafax.ro sau pe site-ul proiectului, www.euvreaujob.ro.
Programul este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi are o durată totală de 18 luni.

Cuvinte cheie:  Şomeri  curs  IT