Elcomex EN devine Repower: nume nou, înfăţişare nouă, aceeaşi echipă, acelaşi angajament

21 iulie 2011, 02.37 - Afaceri   Energie

Bucureşti - 21 iulie 2011 - Începând cu data de 20 iulie 2011, societatea românească de furnizare a energiei electrice, S.C. Elcomex EN S.R.L., devine S.C. Repower Furnizare România S.R.L. şi îşi adaptează imaginea la identitatea grupului internaţional din care face parte încă din iunie 2010, când compania energetică elveţiană Repower AG a achiziţionat pachetul majoritar. Echipa şi relaţiile contractule rămân aceleaşi, iar clienţii vor putea şi în viitor să conteze pe consultanţă personalizată şi soluţii inovatoare în domeniul energetic, beneficiind acum şi de experienţa grupului Repower, acumulată în cei 100 de ani de existenţă, pe pieţele din Elveţia, Italia, Germania şi Europa de Est.

Grupul Repower are o apariţie unitară pe toate pieţele, cu aceeaşi siglă şi aceeaşi denumire. De acum, şi S.C. Elcomex EN S.R.L. se va integra acestei imagini omogene a grupului, apărând sub numele de S.C. Repower Furnizare România S.R.L., preluând logo-ul Repower şi activând pe piaţă sub brandul Repower. O dată cu procesul de renaming, se deschide un nou capitol din istoria companiei, aceasta beneficiind acum de o nouă dimensiune internaţională, nou nume, nouă imagine şi style-guide, nou web-site şi intranet, siguranţă şi stabilitate date de un grup internaţional.

Pentru clienţi şi parteneri modificarea denumirii nu va aduce nici o schimbare, aceştia beneficiind şi mai departe de consultanţa oferită de aceiaşi profesionişti dedicaţi. Orientarea companiei S.C. Repower Furnizare România S.R.L. rămâne neschimbată: atingerea unor standarde înalte de calitate şi furnizarea de soluţii inovatoare şi personalizate, adaptate nevoilor clienţilor.

Kurt Bobst, CEO al grupului Repower, este convins că dezvoltarea activităţilor de pe piaţa românească se îndreaptă în direcţia corectă: „România este o ţară interesantă, care va juca în viitor un rol semnificativ în sectorul energetic european. De aceea, suntem bucuroşi că putem activa cu o echipă motivată de angajaţi competenţi, care cunosc foarte bine această piaţă.“

La rândul său, Adrian-Marius Rusu, CEO al S.C. Repower Furnizare România S.R.L., afirmă: „Pentru noi, Repower este partenerul ideal. Compania elveţiană mizează pe know-how-ul local şi suntem încântaţi că ne-am unit forţele şi de acum înainte ne vom putea urmări obiectivele împreună, în cadrul grupului internaţional Repower.“

Repower operează în România din 2007
Grupul Repower, fondat acum 100 de ani, activează în Elveţia, Italia, Germania, România şi Europa de Est, şi şi-a stabilit ca obiectiv strategic să acţioneze pe aceste pieţe cheie de-a lungul întregului lanţ valoric: producţie, distribuţie, trading şi furnizare de energie electrică. În Italia şi Romania, Repower desfăşoară activităţi şi în sectorul gazelor naturale. În Germania, Italia şi Elveţia, Repower deţine hidrocentrale, o centrală cu ciclu combinat pe gaz şi patru parcuri eoliene. Pe lângă acestea, grupul Repower este implicat în diferite proiecte de centrale electrice cu potenţial promiţător. Pe segmentul de vânzări, Repower serveşte în Elveţia clienţi casnici; în Italia şi Germania — la fel ca şi în România — grupul se concentrează pe segmentul IMM-urilor. Grupul Repower a realizat în anul 2010 o cifră de afaceri de 2,3 miliarde franci elveţieni – echivalentul a aproximativ 7,5 miliarde RON. Grupul are în jur de 700 de angajaţi. De altfel, Repower activează pe piaţa românească încă din anul 2007: grupul având în Bucureşti un punct de tranzacţionare, care colaborează strâns cu platformele de trading din Poschiavo (Elveţia), Milano (Italia) şi Praga (Cehia). De asemenea, în conformitate cu strategia enunţată, Repower urmăreşte să-şi dezvolte cu timpul şi în România propriile capacităţi de producţie. S.C. Repower Vânzări România S.R.L. înglobează toate aceste activităţi.

Elcomex EN – cu o experienţă de 15 ani
Elcomex EN, înfiinţată în 1996, furnizează energie electrică încă de la liberalizarea pieţei in România, în 2005, reuşind să-şi construiască o reputaţie solidă şi un important portofoliu de clienţi. În anul 2010, proprietarul grupului românesc de firme Elcomex (fondat acum 20 de ani) a decis să-şi vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la societatea de furnizare S.C. Elcomex EN S.R.L. către grupul elveţian Repower. În acest fel, Elcomex se putea concentra pe celelalte domenii comerciale ale sale, iar Repower făcea la rândul său un pas decisiv spre obiectivul urmărit, acela de a-şi dezvolta mai departe activităţile din România. Odată cu preluarea, pentru Elcomex EN s-au deschis noi perspective. În anul 2010, Elcomex EN a livrat aproximativ 1,25 TWh de energie electrică, realizând o cifră de afaceri de peste 345 milioane RON, circa 80 milioane Euro. Actualmente, cota deţinută pe piaţa concurenţială depăşeşte 5%. Angajaţii Elcomex EN au fost preluaţi în totalitate de Repower.

Notă:

Modificările prezentate mai sus privesc exclusiv fosta societate S.C. Elcomex EN S.R.L. Toate celelalte societăţi ale grupului Elcomex şi domeniile lor de activitate rămân sub conducerea proprietarilor lor de până acum şi nu fac parte din grupul Repower.

Precizări
● Informaţii suplimentare despre Repower se găsesc pe site-ul www.repower.com.
● La adresa www.repower.com/logo puteţi descărca sigla grupului Repower.

Persoane de contact:

Maria-Cristina Cosma
Responsabil Marketing şi Comunicare
Repower Furnizare Romania S.R.L.
Mob. +40 73 019 0615
cristina.cosma@repower.com

Werner Steinmann
Director Comunicare Corporate
Mob. +41 79 831 5213
werner.steinmann@repower.com

Persoane de contact:
Maria-Cristina Cosma
Responsabil Marketing şi Comunicare
Repower Furnizare Romania S.R.L.
Mob. +40 73 019 0615
cristina.cosma@repower.com