Vara este sezonul concediilor: excursiile în oraşe preferate concediului la plajă, vizitarea obiectivelor turistice la mare căutare

06 septembrie 2011, 02.07 - Afaceri   IT&C   Social   Turism

Nürnberg - 06 septembrie 2011 - „Ce tip de concediu vă caracterizează?” Aceasta a fost întrebarea adresată de hotel.info [ www.hotel.info ], serviciul gratuit de rezervări hoteliere online pentru peste 210.000 hoteluri pe plan mondial, clienţilor care fac rezervări prin intermediul său.

Iată aici rezultatul, cum şi cu cine se planifică de preferinţă petrecerea poate a celei mai frumoase perioade a anului: aproape jumătate dintre respondenţi preferă să călătorească împreună cu partenera, respectiv partenerul şi 74% dintre cei chestionaţi preferă să stea la hotel. Excursiile în diferite oraşe se clasează cu 62% în topul preferinţelor turiştilor, de mare interes fiind vizitarea obiectivelor turistice.

Evident, un concediu cu prietenii nu pare a fi la mare căutare. Doar 11% dintre respondenţi au declarat că preferă să călătorească împreună cu cercul lor de prieteni. Cea mai mare importanţă o are partenera, respectiv partenerul, 51% dorind să plece în călătorie alături de „jumătatea lor”. În favoarea familiei s-au exprimat 23,5%; doar 13,6% din cei care au participat la sondajul hotel.info [ www.hotel.info ] preferă să călătorească singuri. Un concediu cu grupul de turişti, cu mai puţin de 1% din voturi, reprezintă o alternativă bună pentru foarte puţini dintre respondenţi.

La întrebarea, ce tipuri de concedii îi interesează, excursia în diferite oraşe s-a dovedit a fi, cu cele 62%, în topul preferinţelor, cu mult peste concediul clasic la mare, care a luat totuşi aproape 37% din răspunsuri. Concediul la munte a ocupat, cu 22%, locul al treilea în topul preferinţelor.

Comunicarea completă de presă se găseşte aici:

Contact de presă:
Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Nürnberg
Germania
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Fax: +49-(0)911-59832-11
E-mail: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info

Cuvinte cheie:  chestionar  concediu  rezervari