Productivitate crescută la Generali, prin tehnologie IT

Bucuresti - 07 mai 2012 - CRESCENDO, casa de soluţii IT&C, anunţă finalizarea proiectului de implementare în cadrul Generali Romania a unei soluţii colaborative bazată pe tehnologia Microsoft Exchange, pe fondul reorganizării infrastructurii IT a companiei. Proiectul a presupus migrarea a peste 1000 conturi la Exchange şi integrarea a peste 130 utilizatori mobili de BlackBerry şi a fost implementat de către specialiştii CRESCENDO împreună cu echipa IT Generali.

Generali Romania, membră a Generali Group, a utilizat pentru o perioadă îndelungată o soluţie de email administrată în regim externalizat. Pentru a simplifica modul de administrare şi utilizare dar şi pentru a reduce costurile, Generali Romania a decis adoptarea Microsoft Exchange. „Ofertele primite au arătat că, beneficiind de condiţii comerciale comparabile, costurile de licenţiere şi adoptare a soluţiei Microsoft Exchange erau cele mai avantajoase pentru organizaţia noastră”, afirmă Narcis Mircea, IT Infrastructure Manager Generali Romania.

În urma proiectului, Generali Romania beneficiază de reducerea timpului de intrare în producţie a unui nou angajat, de creşterea mobilităţii angajatilor prin acces web de oriunde şi de pe orice dispozitiv, precum şi de simplificarea utilizării şi administrării soluţiei; toate acestea în condiţiile reducerii costurilor de administrare şi suport. „Prin internalizarea serviciului şi cu ajutorul Microsoft Exchange întregul proces de activare a unui nou utilizator - email şi BlackBerry - durează acum doar 2 ore faţă de 5 zile, durata anterioară. În plus, echipa de vânzări are acum mobilitatea necesară pentru a veni în sprijinul clienţilor, de oriunde şi de pe orice dispozitiv. Toate acestea se traduc în economie de timp şi bani”, completează Narcis Mircea.

Pentru implementarea soluţiei, Generali Romania a ales Casa de Soluţii CRESCENDO, integrator IT&C cu experienţă în proiecte multi-tehnologie, inclusiv Microsoft. „Suntem bucuroşi că am reuşit să atingem obiectivele de performanţă impuse de Generali, printre care şi finalizarea proiectului în termen record de doar trei săptămâni. Rămânem alături de partenerul nostru Generali, pentru a-i oferi întregul suport necesar atât pentru infrastructura existentă, cât şi pentru abordarea următoarelor proiecte”, afirmă Marius Ţurlea, Business Unit Manager, Business Productivity Solutions în CRESCENDO.

Despre Generali

Generali Romania este membră a Generali Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de asigurare şi lider pe segmentul de asigurări de viaţă în Europa, cu venituri din prime de peste 69 de mld. Euro în 2011. Generali Group este unul dintre cei mai mari administratori de active la nivel mondial, peste 460 de mld. de euro în 2011, şi un operator imobiliar care deţine în portofoliu proprietăţi în valoare de aproape 27 de mld. de euro. Cu 82.000 de angajaţi în întreaga lume, 70 de milioane de clienţi, în 60 de ţări, Grupul ocupă poziţii de lider pe pieţele din Europa de Vest şi poziţii cheie în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Asia. În Romania, Generali ocupă locul 4, după volumul de prime brute subscrise în 2011 pe asigurări de viaţă, şi locul 7 în topul asigurătorilor de non-viaţă.

Despre CRESCENDO

CRESCENDO, casa de soluţii IT&C, furnizează aplicaţii, soluţii de infrastructură şi servicii de integrare personalizate prin care organizaţiile obţin maximum de câştig din informaţiile de afaceri. Clienţii Casei de soluţii CRESCENDO economisesc efort şi resurse, pentru că găsesc sub acelaşi acoperiş punctul unic de contact pentru implementarea de noi soluţii IT&C şi pentru integrarea lor cu cele existente. Prin prisma parteneriatelor cu liderii industriei, a competenţelor şi a experienţei câştigate în timp, CRESCENDO oferă clienţilor săi libertatea de a opta pentru soluţia care răspunde cel mai bine obiectivelor lor de business şi care se integrează optim în arhitectura existentă.

CONTACT:
CRESCENDO