In Piata Pipera se face o mare branza

07 noiembrie 2012, 03.35 - Afaceri   Social   Agricultură

Voluntari - 07 noiembrie 2012 - Cum se face casul traditional romaneasc si care e gustul lui natural? Care este cel mai mare cas pe care l-ai vazut in viata ta? Cum se face urda?

La aceste intrebari vor gasi raspunsuri toti cei care vor vizita Piata Pipera in perioada 9 – 11 noiembrie, in cadrul evenimentului Salonul Branzeturilor Romanesti.
Cas proaspat, cascavea, cascaval, branza de burduf, branza maturata cu chimen, ardei sau trufe, branza de Covurlui, de Sibiu sau Brasov, acestea sunt doar cateva dintre felurile de branza pe care locuitorii Capitalei si ai judetului Ilfov le pot descoperi la Salonul Branzeturilor Romanesti care se desfasoara in acest week end in cea mai noua si mai moderna piata din Bucuresti si judetul Ilfov, Piata Pipera aflata pe Soseaua Bucuresti Nord nr. 14 - Voluntari .

In cadrul evenimentului firma Zimbria va realiza un cas proaspat din peste 500 de litri de lapte de vaca si capra, dupa o metoda traditionala, cas care va cantari peste 70 de kg. Din zerul ramas se va realiza in jur de 20 de kg de urda, ambele produse vor fi oferite gratuit spre degustare publicului prezent.

Din randul expozantilor se distinge si firma Artesana, nou intrata pe piata de profil, care realizeaza branzeturi unice din lapte de capra si de vaca. In cadrul evenimentului va realiza torturi pe baza de branzeturi si salate cu branza si ierburi de Provence (Franta), compania avand drept slogan “Arta branzeturilor sanatoase”.
O larga varietate de preparate cu branza si din branza sunt facute si comercializate aici: de la faimoasele placinte “poale’n brau”, la mai putin cunoscutele, dar la fel de deliciosele placinte de Turnu, bulzul ciobanesc, mamaliga cu branza si altele pe care le veti descopei doar la fata locului.

Peste 50 de tipuri de branzeturi si derivate sunt oferite publicului spre degustare si spre cumparare.
Piata Pipera este deschisa in fiecare zi a saptamanii, intre orele 9.00 – 19.00 si pune la dispozitia clientilor, la preturi de producator: legume si fructe, de branzeturi si mezeluri traditionale, paine si cozonaci de casa, produse de macelarie, vinuri romanesti alese si de import, dulciuri traditionale din ingrediente 100% naturale, dar si dulciuri sofisticate, doua restaurante, magazine cu delicatese din Romania si din alte tari.

Pentru detalii: tel 0726 363 130 Lucian Morteanu
lucian.morteanu@nextlevelevents.ro