Promovări la Ţuca Zbârcea & Asociaţii

21 ianuarie 2013, 12.30 - Afaceri   Justiţie   Avocatură

Bucuresti - 21 ianuarie 2013 - Cinci avocaţi au dobândit statut de Avocat Senior şi Managing Associate în cadrul firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cele mai multe promovări fiind în cadrul departamentului de litigii şi arbitraje.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a continuat promovările interne şi în acest an, consolidându-şi astfel echipa de avocaţi în domenii cheie, precum litigii şi arbitraje, proprietate intelectuală.

Bogdan Halcu, Gabriel Văsîi, Diana Agafiţei, Dragoş Călina şi Ancuţa Pop sunt numele de pe lista promovărilor din acest an.

Bogdan Halcu, Managing Associate, este specializat în dreptul proprietăţii intelectuale. El asigură asistenţă în legătură cu înregistrarea şi protecţia mărcilor şi brevetelor din diverse industrii, combaterea contrafacerii şi contrabandei cu produse de larg consum, precum şi protecţia datelor cu caracter personal. În plus, Bogdan oferă asistenţă în domeniul dreptului mediului dezvoltatorilor unor proiecte industriale de anvergură în industrii precum mineritul, producerea energiei electrice, industria chimică sau industria metalurgică.

Gabriel Văsîi, Avocat Senior, asigură servicii de reprezentare în diverse litigii, îndeosebi de drept imobiliar, în proceduri de executare silită, inclusiv în cazuri privind recunoaşterea şi punerea în executare în România a sentinţelor arbitrale şi hotărârilor judecătoreşti din alte ţări. De asemenea, el oferă consultanţă privind aspecte de management societar şi drept comercial.

Diana Agafiţei, Avocat senior, deţine o bogată experienţă în faţa instanţelor judecătoreşti şi arbitrale, în litigii de drept civil, comerciale (cauze derivând din raporturi contractuale şi delictuale, cauze în materie de concurenţă neloială, cauze specifice dreptului societar), contencios administrativ şi de dreptul muncii. De asemenea, Diana are experienţă în calitate de consultant şi avocat pledant în cererile având ca obiect declanşarea procedurii de insolvenţă şi de executare silită.

Dragoş Călina, Avocat senior, este specializat în procedura insolvenţei şi în litigiile comerciale având ca obiect recuperarea creanţelor. De asemenea, Dragoş asistă clienţii firmei în dosare de dreptul muncii, de revendicări imobiliare sau în litigii de contencios administrativ şi fiscal.

Ancuţa Pop, Avocat senior, are o experienţă de instanţă cuprinzătoare în ceea ce priveşte litigiile de dreptul muncii, arie în care s-a specializat, precum şi în litigii civile între profesionişti. Ancuţa are experienţă şi în gestionarea de acţiuni de contencios administrativ având ca obiect anularea actelor emise de autorităţi administrative sau anularea celor emise de autorităţi contractante în cadrul unor proceduri de achiziţii publice.

Potrivit lui Florentin Ţuca, Managing Partner, rezultatele în urma evaluărilor şi profilul profesional actual ale celor cinci avocaţi i-au recomandat pentru o avansare în ierarhia firmei de avocatură. „Avem mulţi avocaţi de foarte bună calitate profesională şi umană, cu merite incontestabile în gestionarea unor proiecte dificile, de aceea misiunea noastră nu a fost una uşoară nici în acest an. Promovarea celor cinci s-a făcut luând în considerare toate criteriile de evaluare, nivelul de autonomie profesională şi aporturile speciale în relaţia cu clienţii”, a adăugat Florentin Ţuca.

Reprezentanţii firmei de avocatură au precizat că eforturile de consolidare a echipei vor continua pe parcursul acestui an, cu recrutarea de avocaţi specializaţi în domenii precum litigii, dreptul muncii, taxe şi fiscalitate, dar şi noi promovări interne, inclusiv la statut de partener.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 95 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase recunoaşteri şi distincţii pe plan local şi internaţional, fiind câştigătoarea premiului „Firma de Avocatură a Anului” timp de patru ani consecutivi şi desemnată „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală” de către Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordată cea mai importanţă distincţie a directorului internaţional de specialitate Chambers Europe – premiul „Law Firm of the Year” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), precum şi cel mai important premiu regional atribuit de revista britanică The Lawyer – „Firma de Avocatură a Anului pentru Europa de Est şi Balcani” (The Lawyer European Awards 2010).

De asemenea, recent, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a câştigat premiul pentru cel mai apreciat stil de management („Best Managed Workplace”) în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Alina Pintică
Tel: (40-21) 204 88 90