Biroul din Bucuresti al Schoenherr promoveaza cinci noi parteneri

22 ianuarie 2013, 05.32 - Afaceri   Justiţie   Avocatură

Bucuresti - 22 ianuarie 2013 - De la 1 februarie 2013, Biroul din Bucuresti al casei de avocatura Schoenherr are cinci noi parteneri:

Oana ALEXANDRU, specializată în drept imobiliar, drept corporatist /fuziuni si achizitii și dreptul mediului. Având 9 ani de experienţă în cadrul firmei, ea a acordat clienţilor consultanţă în diverse domenii, inclusiv redactarea şi negocierea de contracte de vânzare-cumpărare, contracte de închiriere, consultanţă cu privire la aspecte de drept societar în contextul restructurării; asistenţă cu privire la înregistrarea modificărilor la autorităţile competente, asistenţă în legătură cu diverse cereri sau pretenţii ale autorităţilor, persoanelor fizice şi juridice, redactarea şi / sau negocierea de contracte comerciale. Oana a acordat consultanţă cu privire la numeroase tranzacţii imobiliare locale, dar si multijurisdictionale. A fost implicată în mod activ în consultanţa acordată clienţilor din sectorul petrolier cu privire la aspectele activităţii lor curente. De asemenea, a acordat consultanţă privind probleme de mediu şi răspunderea pentru probleme de mediu, a redactat şi negociat clauze privind răspunderea de mediu, alocarea riscurilor şi a răspunderii privind poluarea istorică, prezentă şi potenţială. Oana a asistat echipa de litigii a firmei în dispute având ca obiect răspunderea privind poluarea istorică şi decontaminarea.

Simona CHIRICA, specializată în drept civil, drept comercial şi drept fiscal. Are o bogata experienţă în tranzacţii imobiliare, achiziţii şi fuziuni la nivel naţional, proiecte green field, probleme de drept societar, probleme de drept fiscal, leasing operațional și financiar. În ultimii ani, Simona a oferit consultanţă juridică în tranzacţii importante din România, în special în domeniul energiei regenerabile. De asemenea, a oferit consultanță mai multor jucători din industria de retail din România. Experienta sa include asistarea echipei de litigii și arbitraje în arbitraje naționale și internaționale în domeniul construcțiilor. Simona este doctor în drept şi lector universitar la Academia de Studii Economice, Bucureşti.

Monica COJOCARU, specializată în drept corporatist / fuziuni si achizitii, energie, infrastructura si reglementare. A asistat clienţi români şi internaţionali în tranzacţii de top din domeniul energiei, oferind consultanta juridica atat in aspecte de drept comercial/achizitii, cat si in aspecte specifice de reglementare. In ultimii ani, Monica a acumulat o experienţă semnificativă în proiecte de energie din surse regenerabile în Europa Centrală şi de Sud – Est, fiind implicată în numeroase tranzactii implicand proiecte eoliene, de biomasa, hidro si fotovoltaice. Portofoliul său de clienți include investitori strategici internationali in domeniul energiei.

Mădălina NEAGU, specializata in drept corporatist / fuziuni şi achiziţii. De când s-a alăturat Schoenherr in anul 2008, a acordat consultanţă clienţilor cu privire la o serie de proiecte de preluări (atât de partea vânzatorului cât şi a cumpărătorului), restructurări corporative şi soluţionarea disputelor. Experienţa Mădălinei include consultanţă acordata in cadrul unor importante fuziuni şi achiziţii, concurenta, finanţare în vederea achiziţiei şi privatizarea companiilor deţinute de Stat (inclusiv consultanţă acordată vânzatorului în cadrul uneia dintre cele mai mari privatizări în domeniul bancar). Portofoliul său de clienți include nume importante din businessul românesc si international.

Silvia POPA, specializată în drept imobiliar și dreptul construcțiilor. De când s-a alăturat Schoenherr in anul 2006, Silvia a reprezentat clienţi atât români cât şi internaţionali într-o larga varietate de proiecte de dezvoltare imobiliară. A asistat clienții în toate etapele de dezvoltare ale proiectelor, de la verificările juridice preliminare dezvoltării, continuând cu redactarea și negocierea contractelor necesare realizării proiectelor propuse și până la redactarea și negocierea eventualelor contracte de operare și mentenanță. Proiectele finalizate cu success de Silvia includ achiziționarea de terenuri de tip greenfield și brownfield, închirierea sau achiziționarea de clădiri de birouri, construirea de hale industriale, executarea de lucrări de infrastructură, construirea parcurilor de energie regenerabilă (eoliana, fotovoltaică și energia apei) etc.

Astfel, incepand cu 1 februarie, biroul local al Schoenherr numara 9 parteneri: Oana Alexandru, Simona Chirica, Monica Cojocaru, Matei Florea, Sebastian Gutiu (managing partner), Madalina Neagu, Narcisa Oprea, Markus Piuk si Mihai Radulescu. Partenerul Dan Costinescu paraseste firma pentru a se dedica unor proiecte personale.

Schoenherr şi-a început operaţiunile în Bucureşti în 1996, iar astazi este una din cele mai experimentate firme internationale de avocatura de pe piata romaneasca. Cei peste 50 de avocati ai Schoenherr acordă asistenţă juridică clienţilor romani si internationali în principalele domenii ale dreptului afacerilor, axându-se pe: litigii & arbitraj, drept corporatist / achiziţii & fuziuni, finanţe–bănci / piata de capital, tranzacţii imobiliare, dreptul concurenţei, dreptul muncii, proprietate intelectuala, media, tehnologie si comunicatii, bio stiinte.

Despre Schoenherr

Schoenherr este o casa de avocatura europeana care numara peste 300 de avocati in birourile sale din Belgrad, Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Kiev, Ljubljana, Praga, Sofia, Varsovia, Viena şi Zagreb. Schoenherr oferă consultanţă juridică clienţilor săi, firme locale şi internaţionale, în toate domeniile dreptului de afaceri. Îmbinarea consultanţei de înaltă calitate cu rezolvarea eficientă a problemelor în mandate şi tranzacţii complexe constituie baza filozofiei Schoenherr. În toate jurisdicţiile în care activează, birourile Schoenherr respectă standardele legale şi regulile de conduită locale.

premiul pentru cea mai mare tranzactie din domeniul banci, asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2012)

premiul pentru cea mai mare tranzactie din piata serviciilor medicale (ziarul financiar 2011)

avocati de top in fuziuni si achizitii (finmedia 2010)

premiul pentru cea mai mare tranzactie din asigurari si fonduri de pensii (ziarul financiar 2010)