Asociația Interprofesională Bio România și Federația Națională a Agriculturii Biologice din Franța au semnat o declarație de intenție privind agricultura ecologică în cadrul Romanian Organic Forum

31 octombrie 2013, 05.41 - Afaceri   Mediu   Agricultură

Bucuresti - 31 octombrie 2013 - Asociația Interprofesională Bio România și Federația Națională a Agriculturii Biologice din Franța (FNAB) au semnat astăzi, 31 octombrie, o declarație de intenție privind agricultura ecologică în cadrul celei de-a 5-a ediții a Romanian Organic Forum. Declarația are ca scop schimbul de experiență și de bune practici între cele două organizații semnatare și participarea reciprocă la târguri și acțiuni de promovare specifice.

Asociația Bio România a organizat în parteneriat cu Romexpo Salonul Eco Agricultura, deschis pe întreaga perioadă a târgului INDAGRA 2013. Cu o puternică latură internațională și în parteneriat cu Carrefour România, anul acesta Salonul numără peste 50 de expozanți, desfășurându-se pe o suprafață de peste 400 metri pătrați.

Micii fermieri bio au fost și ei prezenți în număr mare în acest an în cadrul Salonului Eco Agricultura, aducând produse alimentare variate, certificate ecologic. Produsele membrilor Asociaţiei Bio România sunt listate, începând cu data de 30 octombrie, în toate cele 24 de hipermarketuri „Carrefour” din țară, urmând ca în perioada următoare acestea să fie făcute disponibile în cât mai multe magazine de tip Market.

„Proiectul cu Asociația Bio România se încadrează perfect în axa strategică a Carrefour România de a dezvolta producția și economia națională. Este foarte important pentru noi că lucrăm astfel în mod direct cu producatori și procesatori de la sate, în condițiile în care 46% din populația României trăiește în mediu rural. Acest parteneriat este cu atât mai avantajos pentru România deoarece prin el sprijinim nu doar economia locală și comunitățile de la sate, dar oferim, în același timp, alimente sănătoase pentru consumatori și contribuim la protecția mediului.” a declarat Andreea Mihai, director de marketing al Carrefour România.

Salonul Eco Agricultura a fost deschis ieri, 30 octombrie 2013.

Despre Asociația Bio România

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – “BIO România” este asociaţia patronală a sectorului Bio, fiind totodată principalul partener de dialog cu autorităţile statului, militând pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice atât pentru sănătatea umană cât şi pentru sănătatea naturii, prin promovarea excelenţei în domeniul agriculturii ecologice.

Despre Carrefour

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină. Cu peste 3 miliarde de operațiuni la casă, prin intermediul tuturor activitaților sale, Grupul își asumă responsabilități economice, sociale și de mediu și garantează pentru calitatea produselor sale și securitatea clienților săi.

În România, Grupul Carrefour numără 142 magazine dintre care 24 hipermarket-uri „Carrefour”, 73 supermarket-uri „Market”, 44 magazine de proximitate „Express” și un website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Cuvinte cheie:  conferinta  agricultura  BIO