Asociaţia „Lyoness Child & Family Europe“ sponsorizează două proiecte caritabile în România

15 noiembrie 2013, 09.34 - Construcţii   ONG   Social

Bucuresti - 15 noiembrie 2013 - Asociaţia caritabilă „Lyoness Child & Family Europe“ a dezvoltat cu succes două centre pentru copii şi tineri dezavantajaţi. O şcoală sanatoriu din Buşteni şi Casa Astru din apropierea oraşului Cluj, au putut fi renovate şi reamenajate cu ajutorul asociaţiei. Cele două centre au fost inaugurate în luna octombrie, într-un cadru festiv.

Bucuresti, 15.11.2013. La mijlocul lunii octombrie, directoarea Lyoness Child & Family Foundation, Nina Passegger împreună cu echipa sa, a inaugurat şcoala sanatoriului pentru copii din micul oraş Buşteni, situat la circa 130 km nord de Bucureşti. Asociaţia „Lyoness Child & Family Europe“ a renovat şcoala, a reamenajat sălile de clasă şi a dotat cu rechizite şcolare peste 100 de copii. Şcoala sanatoriului din Buşteni este un centru medical care oferă totodată un program educaţional pacienţilor săi. Astfel, este asigurată continuitatea accesului la educaţie a copiilor bolnavi, în ciuda şederii îndelungate în sanatoriu.

La scurt timp după acest proiect a fost inaugurată în cadru festiv şi Casa ASTRU din localitatea Dăbâca, în apropierea oraşului Cluj. La festivităţi au participat Nina Passegger, o echipă a Lyoness, directoarea şcolii primare din localitate, doamna Florina Macavei şi primarul din Dăbâca, domnul Valer Petrindean. Costurile pentru renovarea care a durat mai multe luni au fost suportate de asociaţia „Lyoness Child & Family Europe“. Clădirea a fost dotată şi cu mobilier nou, mese şi scaune. Organizaţia „Asociaţia Tineretului Român Unit“ (ASTRU) administrează centrul, pentru a oferi copiilor defavorizaţi social posibilitatea de a se întâlni şi a socializa. „Sunt foarte recunoscător pentru donaţie. Copiii au acum un loc frumos şi funcţional unde se pot juca şi învăţa, afirmă bucuros domnul Petrindean.

Despre Asociaţia „Lyoness Child & Family Europe“

Asociaţia „Lyoness Child & Family Europe“ cu sediul în Graz, este o asociaţie caritabilă care se implică încă din 2010 pe plan internaţional în susţinerea şi promovarea copiilor şi tinerilor defavorizaţi şi a familiilor nevoiaşe, completând astfel activitatea Lyoness Child & Family Foundation, o fundaţie a grupului Lyoness. Membrii asociaţiei au posibilitatea de a iniţia sponsorizări educaţionale care să vină în completarea proiectelor de binefacere.

Mai multe detalii pe www.lyoness-CFF.org.

Despre Lyoness Child & Family Foundation

În consens total cu politica de CSR şi cu eforturile de sustenabilitate ale comunităţii de cumpărători Lyoness, active pe plan internaţional, a fost creată în 2008 Lyoness Child & Family Foundation, o organizaţie caritabilă independentă care sub deviza “Educaţie. Şanse. Viitor.“ şi-a asumat proiecte umanitare pe plan naţional şi internaţional. Prin fiecare cumpărătură efectuată cu Lyoness, membrii comunităţii sprijină proiectele sociale ale fundaţiei. Aceste acţiuni constau în principal în proiecte educaţionale internaţionale adresate copiilor şi tinerilor dezavantajaţi. Mai multe detalii pe www.lyoness-CFF.org.

Contact:
Mag. (FH) Nina Passegger
Lyoness Child & Family Foundation
Tel: +43 316-70 77 681
E-Mail: nina.passegger@lyoness.ag

Cuvinte cheie:  Asociatie  sponsorizare  proiecte caritabile