Comunicat ante-eveniment CSA

Bucureşti - 10 septembrie 2010 - Reprezentanţii companiilor de asigurări şi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor vor fi prezenţi luni, 13 septembrie a.c., în localităţile Şerbeşti şi Blăgeşti, ambele din judeţul Bacău, la deschiderea noului an şcolar.

Piaţa de asigurări a realizat, în ultimele două luni, recondiţionarea şcolii-grădiniţă din satul Şerbeşti, comuna Săuceşti – cea mai afectată localitate din România în urma inundaţiilor din iunie-iulie 2010, şi a grădiniţei din satul Blăgeşti.

Elevii şi copiii de grădiniţă din cele două localităţi vor primi, din partea companiilor de asigurări şi CSA, rechizite, haine, calculatoare, poliţe de asigurare şi echipamente necesare desfăşurării în condiţii decente a activităţii de învăţământ. În plus, şcoala din Şerbeşti va fi protejată printr-un produs de asigurare, astfel încât, în cazul repetării fenomenelor naturale extreme din acest an, costul reparaţiilor sau al reconstrucţiei să poată fi acoperit de poliţa respectivă.

Eforturile companiilor de asigurări s-au concentrat nu doar pe componenta de reconstrucţie, ci şi pe promovarea conceptului de asigurare a locuinţei - cel mai simplu şi eficient instrument de protecţie împotriva fenomenelor naturale, calamităţilor, incendiilor sau exploziilor.

Cuvinte cheie:  CSA  şcoli  grădiniţe