Siemens Healthineers extinde accesul la tehnologia TC Dual Source de înaltă clasă

20 noiembrie 2023, 11.02 - Afaceri   Sănătate   Social

București - 20 noiembrie 2023 -

Somatom Pro.Pulse extinde sfera de aplicare clinică a tehnologiei marca Dual Source

myExam Companion și camera 3D integrată simplifică operarea scanerului

Consum de putere cu până la 20% mai mic față de sistemele Dual Source anterioare

Cu Somatom Pro.Pulse1, Siemens Healthineers prezintă un nou scaner pentru tomografie computerizată (CT) Dual Source (cu sursă dublă), care este mai accesibil pentru centrele medicale de dimensiuni mai mici și rurale, precum și pentru centrele de diagnostic în ambulatoriu. Costurile ciclului de viață sunt mai mici decât cele ale altor sisteme Dual Source datorită unui sistem de răcire îmbunătățit și unui consum de energie mai eficient. Prin urmare, acest sistem depășește pentru prima dată una dintre principalele bariere din calea adoptării tehnologiei Dual Source marca Siemens Healthineers, și anume costul ciclului de viață. „Cu noul nostru scaner TC Dual Source avansat dorim să punem această tehnologie de înaltă clasă la dispoziția mai multor pacienți. Examenele TC efectuate pe acest sistem urmează un flux de lucru inteligent și intuitiv, care implică diverse niveluri de experiență. Aceasta oferă standardizare și reproductibilitate personalului medical și, astfel, economisește resursele de personal”, a spus Philipp Fischesr, director Tomografie Computerizată la Siemens Healthineers.

„Ne face deosebită plăcere să fim în măsură în sfârșit să utilizăm această tehnologie performantă în centrul nostru. Rolul clinic al tomografiei computerizate se extinde, aceasta devenind un actor cheie în detectarea precoce și în planificarea terapiei. Prin urmare, avem nevoie de un sistem de înaltă performanță care să permită examinarea unui grup și mai larg de pacienți. Cu Somatom Pro.Pulse, putem efectua imagistică de înaltă calitate a cordului și în alte ramuri ale radiologiei”, a spus Dr. Quoc-Duy VO, directorul secției de radiologie a Spitalului Morges din Elveția2. Tomografia computerizată Dual Source – scanere TC cu două tuburi de radiație și detectoare fiecare – permite o rezoluție temporală foarte mare. Rezoluția temporală și viteza de scanare înalte sunt importante pentru tomografia computerizată a inimii, pentru a limita artefactele de imagine cauzate de respirație sau de mișcările inimii.

Aceasta permite scanarea pacienților cu diverse afecțiuni clinice care îngreunează scanarea, cum ar fi pacienții cu ritm cardiac ridicat sau neregulat, cu incapacitate de a-și ține respirația sau de a rămâne nemișcați, precum și cu dificultăți în a urma instrucțiunile medicilor. Utilizarea filtrelor de staniu asigură un nivel scăzut al dozei de radiații, menținând în același timp o calitate optimă a imaginii, în special în cazul indicațiilor clinice cum ar fi scanările toracice cu doză ultra-redusă pentru screening.

Cu fluxul de lucru inteligent oferit de myExam Companion, Somatom Pro.Pulse simplifică semnificativ examinarea, personalizând scanarea pentru fiecare pacient. myExam Companion combină datele pacientului, cum ar fi sexul, înălțimea și vârsta, și colectează informații relevante pentru scanările TC, cum ar fi frecvența cardiacă sau capacitatea de menținere a respirației. Scanerul optimizează apoi parametrii de scanare și creează un protocol de scanare adaptat pacientului. Camera 3D FAST (cu tehnologii de asistență completă pentru scanare) realizează automat poziționarea precisă și consecventă a pacientului. Ambele funcționalități contribuie la reducerea timpului acordat de medicii sarcinilor de rutină. Cu un consum de energie cu aproximativ 20% mai mic decât generațiile anterioare Dual Source, sistemul este mai sustenabil și menține costurile de funcționare la un nivel scăzut.

1 SOMATOM Pro.Pulse așteaptă aprobarea 510(k) și nu este disponibil în acest moment pentru comercializare în Statele Unite ale Americii și în alte țări. Disponibilitatea sa viitoare nu poate fi garantată.

2 Declarațiile clienților Siemens Healthineers descrise în acest material se bazează pe rezultatele obținute cu setarea unică a clientului. Deoarece nu există un spital sau laborator „tipic” și există numeroase variabile (de exemplu, dimensiunea spitalului, amestec de probe, combinația de cazuri, nivelul de cunoștințe IT și/sau adoptarea automatizării), nu poate fi oferită nicio garanție privind obținerea acelorași rezultate de către toți clienții.

Despre Siemens Healthineers

Siemens Healthineers AG (cotată la Bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale. Pentru toată lumea. Oriunde. În calitatea sa de companie lider de piață în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers și companiile sale regionale își dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse și servicii cu aplicații susținute de AI și oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generația următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicații noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo și terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii și soluții pentru îmbunătățirea capacității furnizorilor de asistență medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exercițiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde. Mai multe informații sunt disponibile la www.siemens-healthineers.com.

Cuvinte cheie:  Siemens Healthineers  Philipp Fischesr  TC Dual Source  Somatom Pro.Pulse