10.000 de copaci plantați de Metropolitan Life în pădurea miniaturală din Ploiești, alături de Asociația Pădurea Copiilor

17 aprilie 2024, 12.10 - Afaceri   Social

București - 17 aprilie 2024 -

Metropolitan Life, unul dintre cei mai importanți jucători din piața asigurărilor de viață din România, își reconfirmă angajamentul față de protejarea și conservarea mediului, prin inițiativa de creare a unui refugiu verde necesar, cu 10.000 de copaci plantați în regiunea sud-Muntenia. În poziția sa de partener de încredere pentru români, Metropolitan Life prioritizează impactul pozitiv asupra comunității din care face parte, contribuind activ la un viitor mai sigur și mai sustenabil.

Proiectul, susținut cu o finanțare de 52.000 EUR din partea MetLife Foundation, a avut ca obiectiv plantarea manuală a 5.000 de puieți în pădurea miniaturală Ploiești, pe o suprafață de 1.200 mp și plantarea mecanizată a altor 5.000 de puieți în Comuna Putineiu, județ Giurgiu, urmând să fie îngrijiți timp de 2 ani.

Acțiunea desfășurată în Parcul Municipal Vest Ploiești a reunit 80 de voluntari Metropolitan Life din sediul central  București și consultanți financiari din agenția cu sediul în Ploiești, alături de 16 voluntari din cadrul ONG-ului Asociația Pădurea Copiilor, care au participat la plantarea menită să atenueze impactul schimbărilor climatice și să înfrumusețeze spațiul verde.

În linie cu conceptul ce stă la baza pădurii miniaturale din Ploiești, inițiativa Metropolitan Life a urmărit plantarea a 3 puieți pe metrul pătrat și a 7 specii diferite pe 3 mp, din peste 25 de specii autohtone, realizând astfel o adevărată enciclopedie a pădurii de foioase. În cadrul acestui eveniment, au fost întâmpinați și 30 de copii ai voluntarilor, care pe parcursul plantării, au luat parte la jocuri educaționale menite să sădească un comportament responsabil față de mediul înconjurător.

Ne bucurăm să facem încă o dată echipă cu Asociația Pădurea Copiilor într-un proiect drag nouă, ce reprezintă și consolidează misiunea noastră de protecție a oamenilor și a mediului înconjurător. De peste 25 de ani, ne implicăm în acțiuni ce sprijină bunăstarea individuală și familială și credem că investiția în plantarea arborilor contribuie nu doar la îmbunătățirea calității aerului, dar și la îmbunătățirea calității vieții pentru generațiile viitoare.” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Acțiunea de plantare a fost susținută  de organizațiile non-guvernamentale Arbor Day și Asociația Pădurea Copiilor, cu sprijinul Consiliului Local Ploiești, Prahova și Consiliului Local Putineiu, Giurgiu.

Despre Metropolitan Life

MetLife, Inc. (NYSE: MET), prin filialele și afiliații („MetLife”), este una dintre cele mai importante companii de servicii financiare din lume, oferind asigurări, anuități, beneficii pentru angajați și gestionarea activelor pentru a-și ajuta clienții individuali și instituționali să construiască un viitor mai încrezător. Fondată în 1868, MetLife are operațiuni în peste 40 de piețe la nivel global și deține poziții de lider în Statele Unite, Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. Pentru mai multe informații, vizitați www.metlife.com. În România, Metropolitan Life are peste 25 de ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Peste 4 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Metropolitan Life, one of the most important players in the Romanian life insurance market, reconfirms its commitment to protecting and preserving the environment with the initiative to create a much-needed green haven with 10,000 trees planted in the South-Muntenia region. As a trusted partner for Romanians, Metropolitan Life prioritizes a positive impact on the community it belongs to, actively contributing to a safer and more sustainable future.

The project, supported with a grant of EUR 52,000 from the MetLife Foundation, aimed at planting 5,000 seedlings by hand in the Ploiești miniature forest on an area of 1,200 square meters and planting another 5,000 seedlings by machine in Putineiu Commune, Giurgiu County, to be cared for 2 years.

The action, which took place in the West Municipal Park in Ploiesti, brought together 80 Metropolitan Life volunteers from the Bucharest headquarters and financial consultants from the Ploiesti-based agency, together with 16 volunteers from the NGO Children's Forest Association, who participated in the planting aimed at mitigating the impact of climate change and beautifying the green space.

In line with the concept behind the miniature forest in Ploiesti, the Metropolitan Life initiative aimed to plant 3 seedlings per square meter and 7 different species per 3 square meters, from over 25 native species, thus creating a true encyclopedia of the deciduous forest. The event also welcomed 30 children of fellow volunteers, who during the planting took part in educational games aimed at instilling responsible behavior towards the environment.

"We are happy to team up once again with the Asociația Pădurea Copiilor (Children's Forest Association) in a project dear to us, which represents and strengthens our mission to protect people and the environment. For over 25 years, we have been involved in actions that support individual and family well-being and we believe that investing in tree planting contributes not only to improving air quality, but also to improving the quality of life for future generations," said Carmina Dragomir, CEO of Metropolitan Life.

The planting action was supported by the non-governmental organizations Arbor Day and the Children's Forest Association, with the support of Ploiesti Local Council, Prahova and Putineiu Local Council, Giurgiu.

About Metropolitan Life

MetLife, Inc. (NYSE: MET), through subsidiaries and affiliates („MetLife”), is world’s leading financial services companies, providing insurance, annuities, employee benefits, and asset management to help individual and institutional customers build a more confident future. Founded in 1868, MetLife has operations in more than 40 markets globally and holds leading positions in the United States, Japan, Latin America, Asia, Europe, and the Middle East. For more information, visit www.metlife.com. In Romania, Metropolitan Life has over 25 years of activity in the life insurance market. More than 4 million customers benefit from life insurance and mandatory private pensions offered by Metropolitan Life locally.

Cuvinte cheie:  Metropolitan Life Asociația Pădurea Copiilor Carmina Dragomir