RENEXPO® South-East Europe susţine dezvoltarea economică

18 noiembrie 2010, 05.16 - Energie   Evenimente

Bucureşti - 18 noiembrie 2010 - Cel mai mare târg Internaţional pentru Energii Regenerabile şi Eficienţă Energetică în Construcţii şi Renovări din România oferă şanse pentru viitor

Importanţa energiei regenerabile, precum şi a tehnologiilor legate de eficienţa energetică este în creştere în întreaga regiune europeană, şi aceasta datorită cerinţelor Comisiei Europene. România a înregistrat şi ea o creştere a cererii de energie obţinută din resurse regenerabile. Potenţialul neexploatat al tuturor energiilor regenerabile conturează bazele unor promiţătoare pieţe în creştere. Pentru a suţine dezvoltarea pieţei de energii regenerabile în România, REECO organizează cea de a treia ediţie a târgului RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului Cultural din Bucureşti, 24 – 26 noiembrie 2010.

România întâmpină noile cerinţe mondiale prin proiecte şi legislaţie energetică, care la începutul anului 2010 au dus la realizarea faptului că 2.000 MW de energie regenerabilă au primit avizul de racordare la reţeaua electrică (Conform Dl. Adrian Videanu, fost ministru al Economiei).

Cuvinte cheie precum schimbările climatice, energiile regenerabile, eficienţa energetică şi Green Jobs sunt tot mai mult răspândite. Folosirea energiilor regenarabile pot contribui semnificativ la acoperirea cererii de energie, ducând pe termen lung şi la o reducere considerabilă a costurilor de energie.

Ce înseamnă protecţia climatică şi ce posibilităţi are fiecare în viaţa de zi cu zi de a economisi energie şi bani, - răspunsul la acestea vă oferă târgul şi conferinţele internaţionale pentru energie regenerabilă şi eficienţă energetică - RENEXPO® South East Europe. Evenimentul doreşte să vină în sprijinul industriei şi economiei din România, prin crearea celei mai mari platforme de întâlnire pentru actori cheie din ţară şi Europa.
Cei 70 de expozanţi din 13 ţări europene (30% internaţionali) exprimă un interes neaşteptat într-o perioadă de criză! Aceştia au posibilitatea să îşi prezinte pe o suprafata de 2000 m² cele mai recente proiecte, servicii şi produse vizitatorilor în cursul celor trei zile ale târgului.
Cinci conferinţe internaţionale şi un workshop aşteaptă peste 500 de specialişti din domeniile energiei eoliene, energiei solare, bioenergiei, eficienţei energetice, microhidroenergiei şi reţelelor inteligente (aşa numitor smart grids) pe cele trei zile ale evenimentului.

Printre numeroasele proiecte de anul acesta, a III-a ediţie RENEXPO South East Europe aduce în prim plan un «Parc eolian» cu peste 20 de companii internaţionale şi naţionale doar din domeniu energiei eoliene. Companii precum: ENERCON GmbH, Gamesa, Global Wind Power, PowerWind GmbH, PNE Wind, Wind Power Energy, SME Wind Power Engineering SRL, WKA Montage şi mulţi alţii vor participa.

Târgul îşi continuă tradiţia de a facilita parteneriate între oameni de afaceri prin Business Matching, dar în acelaşi timp aduce în atenţia vizitatorilor şi participanţilor de specialitate firme specializate pe consultanţă care vor oferi consiliere în proiecte precum « Casa Verde » sau QAiST, program pentru dezvoltarea calităţii energiei solar termale.

Toate aceste evenimente vor crea un mediu care oferă posibilitatea unor viitoare parteneriate, deschiderii de noi afaceri, şi nu în ultimul rând a mai multor locuri de muncă în domeniul energiei regenrerabile.

Pe scurt: RENEXPO® South-East Europe vă prezintă o ofertă completă din toată gama de produse şi servicii a energiilor regenerabile şi eficienţei energerice în construcţii şi renovări.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.renexpo-bucharest.com

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expoziţii, face parte din Grupul REECO cu firma mamă în Germania şi filiale în Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Budapesta, Ungaria şi Arad, România. Din 1997, aproximativ 50,000 de experţi din 70 ţări participă la târgurile şi conferinţele organizate de REECO. Găsiţi mai multe detalii pe www.energy-server.com.

Contact şi informatii:
REECO RO Expoziţii S.R.L.
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Phone: +40 (0) 257-23009 - 9