700 de oameni, instruiţi pentru performanţă

24 februarie 2012, 12.54 - Afaceri   Social   Evenimente

Bucureşti - 24 februarie 2012 -

In perioada martie 2011 – februarie 2012, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeşte în oameni!”, s-a desfășurat proiectul ”Creșterea performanţelor angajaţilor și managerilor prin activităţi de îmbunătăţire a adaptabilităţii și flexibilităţii”. La realizarea lui au contribuit Dynamic Human Resources, Universitatea Nicolae Titulescu, Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Intreprinderi Mici și Mijlocii “PNFAIMM“ și Societatea de analize feministe “AnA”.

Proiectul s-a desfășurat la nivel naţional. Au participat 600 de angajaţi și 100 de manageri, dintre care mai mult de jumătate au fost femei.

Cursurile – cofinanţate din Fondul Social European – au presupus zero costuri pentru participanţi și au avut ca scop dezvoltarea abilităţilor manageriale, familiarizarea participanţilor cu noţiunile și practicile care fac dintr-un simplu angajat un lider de top, punând accent atât pe dezvoltarea relaţiilor ce se stabilesc în cadrul grupului, cât și pe cea personală. Un alt obiectiv al proiectului a fost promovarea egalităţii de șanse și oferirea unui tratament corect și onest între femei și bărbaţi în domeniul managerial și patronal. In timpul celor 7 zile de training, viitorii manageri au descoperit metode de stabilire a obiectivelor departamentale, cum se alcătuiește un plan de activitate bine elaborat, care sunt pașii care duc la cea mai bună gestionare a unei situaţii, cum poţi motiva angajaţii pentru a atinge performanţa dorită.

La finele programului de formare s-au acordat 10 certificate de calitate instituţiilor de unde au provenit angajaţii–participanţi, precum și acelor întreprinderi și companii care promovează organizarea flexibilă a muncii, facilitând în acest fel reconcilierea vieţii de familie a angajaţilor cu activitatea profesională. De asemenea, 540 de angajati și 90 de manageri au obţinut câte un certificat de absolvire cu însemnele FSE și POSDRU și un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei și Protecţiei sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării și Inovării.

Dynamic Human Resources Grup este un furnizor acreditat şi autorizat în furnizarea de traininguri în vederea dezvoltăarii de abilităţi manageriale, deţinând un portofoliu de peste 100 clienţi (companii naţionale şi multinaţionale). Activitatea sa se desfăşoară pe următoarele direcţii: Workshopuri pentru dezvoltarea abilităţilor manageriale, Coaching individual şi de echipă, Assessment Center (ajută la identificarea potenţialului angajaţilor), Diagnoză Organizaţională (ajută la stabilirea gradului de sănătate al organizaţiei), Team Building (ajută la întărirea relaţiilor din cadrul echipei).

Universitatea ″Nicolae Titulescu″, instituţie de învăţământ superior ce oferă calitate, profesionalism şi exigenţă printr-un corp profesoral de elită. Preocupată pentru performanţă, în consonanţă cu exigenţele societăţii contemporane, Universitatea dispune de un sediu nou, modern, cu amfiteatre şi săli de seminarii spaţioase, laboratoare bine dotate, bibliotecă înzestrată cu cele mai noi apariţii editoriale, acces la Internet etc.

Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici şi Mijlocii “PNFAIMM“ - implicat în crearea și dezvoltarea unui mediu de afaceri favorizant activităţii societăţilor comerciale constituite/conduse de femei prin promovarea egalităţii de șanse și tratament între femei și bărbaţi în domeniul managerial și patronal. Sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri și în relaţiile cu alte autorităţi și instituţii din ţară și din străinătate. Promovează cooperarea și colaborarea cu structuri profesionale și patronale similare din ţară și străinătate. Iniţiază, realizează, derulează, implementează proiecte și programe specifice pentru femei.

Societatea de analize feministe “AnA” – organizaţie independentă neguvernamentală, având ca obiective de bază: înţelegerea și îmbunătăţirea condiţiei femeilor din România, promovarea cercetării privind poziţia socială a femeilor în societatea românească contemporană, introducerea studiilor despre femei și a feminismului în programele universitare și în publicistica naţională.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, o puteţi contacta pe Dana Tudor – Formator coordonator şi Business Development Manager, Dynamic Human Resources, Bd. Iuliu Maniu, Nr. 7, Corp A, Etaj 1, Sector 6, București, Tel.: 021 335 50 83, E-mail: office@dynamichr.ro; www.dynamichr.ro; www.flexi-training.ro.

Mai multe detalii despre programul de finanţare POSDRU 2007-2013 pot fi aflate accesând site-ul

Cuvinte cheie:  Proiect  investeşte în oameni  UE