Comunicat de presa transmis de Universitatea Hyperion

22 octombrie 2012, 04.57 - Afaceri   Educaţie / Cultură

Bucuresti - 22 octombrie 2012 -

Proiect cofinantat din Fondul Social European “Investeste in Oameni!” prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii

Domeniul major de intervenţie 2.1 Tranziţia de la şcoală la o viaţă activă

Titlul proiectului: „ Studentii de azi, profesionistii de maine”

Contract : POSDRU/109/2.1/G/81875

Universitatea „Hyperion” Bucureşti, în calitate de Beneficiar, împreună cu Partenerii săi, SC Radinc SRL şi SC Avangarde Technologies Consulting SRL, derulează începând cu data de 03.01.2012 Grantul „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, având ca finalitate pregătirea practică a 500 de studenţi precum şi consilierea şi orientarea profesională a acestora.

Obiectivul acestui proiect constă în îmbunătăţirea sistemului de pregătire practică a studenţilor economiști, ca metodă de creştere a competitivităţii pe piaţa muncii, propunându-şi să asigure dotarea tehnologică şi a resurselor umane necesare bunei desfăşurări a activităţii.

In anul 1 de implementare al proiectului, in luna august 2012 s-au desfasurat stagiile de practica aferente fiecarei dintre cele cinci specializari:

·         Specializarea Finante-banci- Cadru didactic  supervizor Conf. univ.dr. Corina Maria ENE;

·         Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune- Cadru didactic supervizor  Conf.univ.dr. Anda GHEORGHIU;

·         Specializarea Economia Comertului, Turismului si Serviciilor- Cadru didactic supervizor Conf. univ.dr. Carmen UZLAU;

·         Specializarea Afaceri internationale- Cadru didactic supervizor Lector univ.drd. Andrei CRISTEA;

·         Specializarea Management- Cadru didactic supervizor Lector univ.dr. Cristina BURGHELEA;

Numarul total al studentilor care au practicipat la practica in anul 1 de implementare este de 244.  Indicatorul de grup tinta de 500 de studenti participanti la stagiile de practica va fi atins in anul 2 de implementare.

La finalul stagiilor de practica au fost evaluate rezultatele pe baza recomandarii si a proiectului/ monografiei de practica elaborate de catre student, in urma carora au fost acordate note din partea cadrului didactic supervizor.

Mai multe informatii despre proiect puteti obtine de pe site-ul proiectului  studec.fuh.ro

Manager  de proiect Prof. univ. dr. Anca Gheorghiu

Cuvinte cheie:  Comunicat  presa  Hyperion