EximBank finanțează Comfert Bacău cu 5,5 mil.euro

Bucureşti - 12 martie 2013 - EximBank a încheiat recent un acord de finanțare în valoare de 25 de milioane de lei (peste 5,5 mil. euro) cu compania Comfert Bacău, unul dintre principalii jucători pe piaţa distribuţiei de îngrăşăminte, seminţe certificate pentru agricultură şi pesticide.

”Ne dorim să ne implicăm mai mult în susținerea companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare ale economiei, iar agricultura reprezintă unul dintre acesta. Modernizarea acestui sector poate genera profituri, locuri de muncă și creștere economică. Finanțarea acordată Comfert va permite companiei să livreze agricultorilor - atât mici fermieri, cât și asociaţii agricole mari – resursele necesare (îngrășăminte, pesticide, semințe) pentru dezvoltarea mai multor afaceri de succes în agricultura românească”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Afacerile Comfert se află în creştere accelerată de mai bine de trei ani, pe lângă distribuția de îngrăşăminte şi pesticide, compania având activităţi şi în producţia agricolă – exploatează peste 7.000 de hectare, dar şi o poziţie semnificativă pe piaţa comerţului cu materii prime agricole. ”Având EximBank ca partener vom putea să ne menținem avantajul competitiv pe care ni-l dă faptul că suntem la rândul nostru un finanțator pentru agricultori furnizându-le îngrăşăminte la începutul campaniei agricole şi de-a lungul acesteia, plata facându-se la recoltare, de multe ori chiar în natură, cu produsele obţinute. Susținem astfel dezvoltarea partenerilor noștri odată cu care creștem și noi”, a declarat Cătălin Grigoriu administrator şi asociat unic al Comfert.

Colaborarea EximBank cu Comfert pe segmentul finanțării a început anul trecut când societatea a beneficiat de o linie de credit de aceeași valoare cu cea acordată în acest an. ”Istoricul parteneriatului pe care EximBank îl are cu Comfert nu este unul foarte lung, dar este unul foarte solid. Încercăm să avem în portofoliu cât mai multe parteneriate de acest gen care să genereze o relație de tip win-win cu mediul de afaceri și sunt convins că vom face progrese în acest sens”, a mai spus Traian Halalai, președintele EximBank.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Comfert

Societatea a fost înfiinţată în 1998 având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al produselor chimice. În timp, obiectul de activitate a fost diversificat astfel că, în prezent, compania este este unul dintre primii cinci jucători de pe piaţa distribuţiei de îngrăşăminte, produse fitosanitare şi seminţe, este producător agricol și un important trader de cereale. Recent, compania a achiziționat, în parteneriat cu o altă societate, producătorul de panificaţie Pambac Bacău. Planurile de dezvoltare ale Comfert includ consolidarea activității de piscicultură şi acvacultură, precum și intrarea pe piaţa zootehnică şi a producţiei de biogaz.

Cuvinte cheie:  EximBank  finanţare  Comfert Bacău

EximBank finanțează Comfert Bacău cu 5,5 mil.euro