30 de ani Technogym. Din garajul unei case italienesti la Olimpiada!

25 octombrie 2013, 10.59 - Afaceri   Sport   Tehnologie

Bucuresti - 25 octombrie 2013 -

In anul 1983, perioada de aur a body-building-ului si hedonismului, Sylvester Stallone si Jane Fonda reprezentau modelele ideale, in materie de fitness ale intregii lumi. In Cesena, Italia tanarul Nerio Allesandri gandea cu totul si cu totul diferit: pentru el, sportul reprezenta conditia esentiala, care garanta starea de bine a unei persoane.

Acest concept a stat la baza Welness-ului: stil de viata 100% italienesc, cu radacini adanc infipte in zicala antica romana, ”mens sana in corpora sano”, cu alte cuvinte un stil de viata bazat de activitate fizica regulata, obiceiuri sanatoase de alimentatie si o atitudine mentala pozitiva.

Ghidat de viziunea sa, Nerio Alessandri – care a gasit calea de a combina pasiunea pentru design, tehnologie si sport--a creat si a construit primul echipamentr de sport, in propriul garaj. Azi, cu 30 de ani mai tarziu, Technogym este lider  mondial in domeniul fitness-ului si wellness-ului, precum si furnizorul oficial  al ultimelor cinci editii ale Jocurilor Olimpice. In momentul de fata, compania are 2.200 de angajati, exporta 90% dintre echipamentele sale in peste o suta de tari si echipeaza 65 de mii de centre si peste o suta de mii de case, din intreaga lume.

In tranzitia din garajul lui Alessandro Neri catre Technogym Village- campusul wellness care a fost inaugurat anul trecut in prezenta presedintelui italian Giorgio Napolitano si al fostului presedinte SUA, Bill Clinton- perspectivele, obiectivele si tehnologia s-au schimbat, dar abordarea a ramas aceasi: aocierea viselor si  a viziunii cu implicarea zilnica si focus-ul pe fiecare detaliu.

Cercetarea si inovatia au fost intotdeauna resorturile interioare ale filosofiei de dezvoltare Technogym, aplicata atat produselor, cat si serviciilor sau modelului companiei. De curand, Technogym a lansat,“Welness on the go”, o noua viziune asupra fitness-ului  si wellness-ului care asigura accesul la experiente de training personalizate, peste tot in lume si la orice ora, datorita platformei Technogym Ecosystem (ecosistemul creat de Technogym care integreaza echipamente dedicate aplicatiilor mobile cu platforma digitala mywellness® cloud.

Un puternic sentiment de responsabilitate de a promova si a raspandi wellness-ul a ghidat intotdeauna compania in actiunile sale: “Welness-ul este o oportunitatea sociala pentru toata lumea: pentru guverne de a reduce costurile legate de sanatate, pentru companii de a mari productivitatea si potentialul angajatilor si pentru societate de a im bunatati sanatatea oamenilor si modul de viata, de zi cu zi”. Filosofia  Wellness Foundation, o organizatie non-profit ale carei baze au fost puse in urma cu zece ani, pentru a creea o societate sustentabila, si-a propus sa fructifice la maximum experienta si cunostintele dobandite in ultimii 20 de ani de activitate Technogym, in intreaga lume.

La nivel international, datorita implicarii lui Nerio Alessandri si a fundatiei sale, wellness-ul este un punct pe agenda Forumului Economic Mondial Davos si a fost in centrul unei initiative, sponsorizate de Natiunile Unite. Nascuta dintr-o idee sclipitoare a lui Nerio Alessandri, proiectul Welness Valley isi propune sa transforme Romagna in prima “regiune de wellness” a Europei.

In Romania, produsele Technogym sunt importate de compania LivingWell. Descopera primul  Magazinmagazin Technogym din Romania, pe strada Luterana nr 2, unde iti pot face o programare oricând doresti, 7 zile din 7, sunand la 021 311.17.73 sau pe adresa de e-mail TGstore@livingwell.ro.

·                  20 Octombrie 1983: in garajul casei sale, Nerio Alessandri creeaza primul aparat Technogym

·                  1986 Lanseaza Unica, o sala complet utilata care incapea intr-un metro patrat.

·                  1990 Incepe “era” exercitiilor cardio cu primele patente medicale si stiintifice, precum

CPR “constant pulse rate”

·                  1992 Michael Schumacher devine primul ambasador Technogym

·                  1994 Lansarea liniei XT, o gama complete de echipamnete si solutii cardiovasculare de antrenament

·                  1995 Technogym dezvolta o retea internationala, in Europa si in SUA

·                  1996 Prezentarea Technogym System, un sistem tehnologic integrat de programe si de activitati fizice.

·                  1998 Lansarea Forma, o banda de alergat care poate fi folosita acasa si prezentarea Biostrength, o linie revolutionara de echipamente

·                  2000 Technogym devine furnizorul oficial al Jocurilor Olimpice de la Sidney si al jocurilor Paralimpice

·                  2002 Lansarea Welness TV, prima statie TV construita intr-un echipament de fitness

·                  2002 Lasarea Excite, o noua linie cardio care se focuseaza pe cele cinci simturi

·                  2004 Technogym este furnizorul oficial al Jocurilor Olimpice din Atena si al Jocurilor Paralimpice

·                  2006 Technogym devine furnizor oficial al Jocurilor de Iarna de la Turin, Doha Asian Games si al echipei de sailing Alinghi America’s Cup.

·                  2006 Prezentarea Kinesis Personal, la Salone del Mobile, Expozitia Internationala de Mobilier si Accesorii din Milano

·                  2007 Technogym este furnizoul oficial al Pan American Games, din Rio de Janeiro. Lansarea liniei  Purestrength. Prezentarea FLEXability

·                  2008 Furnizor oficial al Jocurilor Olimpice din Beijing

·                  2010 VISIOWEB, un touch-screen intuitiv care le permite utilizatorilor sa se conecteze direct la serviciile de e-mail, sa isi acceseze site-urile favorite si retele de socializare

·                  2011 Lansarea Cross Personal, primul echipament eliptic care le permite utilizatorilor sa faca sport si sa navigheze pe Internet

·                  2012  Furnizor oficial al Jocurilor Olimpice, de la Londra

·                  2012  Lansarea Technogym Village in prezenta Presedintelui, Giorgio Napolitano si al fostului presedinte al SUA, Bill Clinton

·                  2012 MyWellness Cloud, prima tehnologie de tip clud din industria wellness si fitness

·                  2013 Lansarea UNITY, primul display “Android 4 open platform”

·                  2013 ARTIS, o linie complete si revolutionara cardio care combina conectivitatea cu eco-sustenabilitatea, design-ul si miscarea pentru a oferi experiente personalizate

“WELLNESS ON THE GO”, care include accesarea programelor de exercitii fizice, date si continut de pe orice echipament Technogym, oriunde in lume, folosind o tableta, un telefon sau televizor inteligent, PC, etc.

Cuvinte cheie:  Technogym  aniversare  30 ani

30 de ani Technogym. Din garajul unei case italienesti la Olimpiada!