S-a lansat Proiectul BUILD UP Skills QualiShell: Schema naţională de calificare pentru forţa de muncă din construcţii pentru realizarea de anvelope de înaltă performanţă ale clădirilor

12 noiembrie 2013, 10.32 - Afaceri   Construcţii   Social

Bucureşti - 12 noiembrie 2013 - În data de 1 noiembrie 2013, în cadrul unui seminar naţional desfăşurat la Hotel Howard Johnson Bucureşti, a avut loc lansarea oficială a Proiectului BUILD UP Skills QualiShell: Schema naţională de calificare pentru forţa de muncă din construcţii pentru realizarea de anvelope de înaltă performanţă ale clădirilor.

Proiectul BUILD UP Skills QualiShell se derulează în perioada octombrie 2013 – mai 2015 în cadrul Pilonului II al acțiunii Build-Up Skills, parte a Programului Uniunii Europene Intelligent Energy Europe şi reprezintă o continuare necesară a proiectului BUILD UP Skills România (ROBUST) prin dezvoltarea şi implementarea la nivel naţional a schemelor de calificare pentru montatorii de sisteme termoizolante de anvelopă şi pentru montatorii de sisteme de tâmplărie termoizolantă.

Evenimentul a avut ca obiectiv reactivarea Platformei Naţionale pentru Calificare în contextul proiectului şi a fost structurat în două părţi: o sesiune plenară în care au fost prezentate obiectivele şi contribuţia așteptată în cadrul proiectului şi o sesiune interactivă, moderată de către partenerii proiectului în cadrul a trei grupuri de lucru, în care au avut loc dezbateri pe marginea a 4 teme de discuţie, ce au vizat:

Cerinţe si necesar de calificare a forţei de muncă în sectorul construcţiilor;

Fundamentarea şi dezvoltarea schemei de calificare pentru montatori sisteme de termoizolaţie;

Fundamentarea şi dezvoltarea schemei de calificare pentru montatori sisteme tâmplărie termoizolantă;

Identificarea de mecanisme eficiente pentru promovarea de parteneriate între sistemul educaţional şi sectorul construcţiilor.

La eveniment au participat peste 60 de reprezentanţi ai industriei construcţiilor şi formării profesionale continue, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice şi asociaţiilor profesionale din domeniu, alături de consorţiul proiectului format din: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN-INCERC), Grupul pentru calitatea sistemelor de termoizolaţie (QETICS), Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), Patronatul Societăţilor din Construcţii (PSC), Business Development Group (BDG), Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), Comitetul Sectorial în Construcţii (CSCon), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Platforma Naţională pentru Calificare este deschisă tuturor actorilor interesaţi în calificarea forţei de muncă în domeniul creșterii eficienței energetice a clădirilor.

Business Development Group – Responsabil Comunicare
Tel: 021 317 98 70
buildupskills@bdgind.ro
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi website-ul proiectului:

Cuvinte cheie:  Lansare  proiect  BUILD UP Skills QualiShell