ÎN CADRUL PROIECTULUI GREEN JOBS, A DEMARAT SERIA SEMINARIILOR REGIONALE LA BUZĂU

17 decembrie 2013, 10.42 - Afaceri   Social   Evenimente

Bucureşti - 17 decembrie 2013 -

Media One, partener 2 alături de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) - Beneficiar, în cadrul proiectului GREEN JOBS, anunță lansarea seriei de 12 seminarii regionale din cadrul proiectului ce urmează a se derula în perioada decembrie 2013 - martie 2014.

Primul eveniment al seriei a avut loc la Buzău, Regiunea Sud-Est, în zilele de 16 şi 17 decembrie 2013. Săptămâna continuă cu evenimentul de la Piteşti, 19-20 decembrie 2013, pentru Regiunea Sud Muntenia.

Proiectul „Green Jobs – Crearea unui sistem de analiză şi monitorizare a locurilor de muncă verzi în România” se derulează în perioada iunie 2011 - mai 2014 şi este implementat de ANOFM, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Senior Interactive, Media One şi Metodo Estudio Consultores S.L.

Seminariile regionale îşi propun prezentarea şi dezbaterea rezultatelor studiului naţional realizat prin proiect, precum şi promovarea  http://www.locuridemuncaverzi.ro/ portalului web creat prin proiect, portal specializat pentru informare şi comunicare în domeniul locurilor de muncă verzi din România.

Proiectul urmăreşte să contribuie la crearea sistemului de identificare şi înregistrare a locurilor de muncă verzi în România şi la identificarea instrumentelor necesare pentru stimularea înfiinţării unor astfel de locuri de muncă. Efectul este creşterea capacitaţii serviciilor publice de ocupare de a anticipa şi a gestiona schimbările de pe piaţa muncii, conform cerinţelor actuale europene. Economia verde în România are mari perspective de dezvoltare. Protejarea ecosistemelor şi biodiversităţii, administrarea raţională a fondului forestier, păstrarea calităţii aerului şi apei, gestionarea corespunzătoare a deşeurilor sunt toate probleme de importanţă primordială. Eforturile de a alinia România la standardele comunităţii europene în aceste privinţe vor putea oferi locuri de muncă pentru multă vreme.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, având o valoare totală de 13.717.955,10 lei, din care valoarea eligibilă este de 13.303.551,47 lei, contribuţia ANOFM reprezintă 3.325.887,87 lei şi asistenţa nerambursabilă este de 9.977.663,60 lei.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita http://proiect.locuridemuncaverzi.ro/

Contact:
SC Media One SRL, Partener 2